Thee is een gezond en puur product, als je kiest voor echte kwaliteitsvolle thee dan wil je ook de heerlijkste smaken eruit halen, met deze tips zet je vanaf nu een sublieme kop thee:

  1. Kies voor losse (handgeplukte) thee blaadjes en als het even kan liefst ook nog biologische, want je wil toch geen pesticiden en herbiciden in je thee hebben. De losse blaadjes geven een totaal andere smaaksensatie dan de builtjes met theestof die we het beste kennen. Het is alsof je een wijn uit een plastic zak in een kartonnen doosje zou vergelijken met een Grand cru topwijn. Er zijn momenten in het leven voor eenvoudig en basic en er zijn momenten voor extra genieten.
  1. Doe de blaadjes los in een glazen of porseleinen theekan of -glas, geef ze alle ruimte en vrijheid om zich te ontvouwen en al hun heerlijke smaken af te geven aan het water. Als je schrik hebt dat er een blaadje zou meekomen wanneer je uitschenkt, dan kan je een klein zeefje gebruiken net voor je uitschenkt maar zo een los blaadje kan helemaal geen kwaad en brengt zeker geluk :).
  1. Wat dan met de eitjes of metalen thee tangetjes die je misschien liggen hebt? Wel…ze zijn soms heel handig en in een leuk design gemaakt maar metaal geeft een onaangename smaak af en zal je thee minder lekker maken. Daarenboven kunnen de blaadjes zich niet volledig ontvouwen en kunnen de heilzame- en smaaakvolle stoffen niet volledig vrijkomen. Doe zeker eens een vergelijkende test met en zonder een metalen filter! Ik ben benieuwd naar je bevindingen.
  1. Het hoofdingrediënt van je thee is naast de thee natuurlijk het water en het type water zal een bijzondere invloed hebben op je thee! Gebruik voor het zetten van thee liefst mineraal arm water met een ph waarde lager dan 7 zoals bvb Spa reine, Mont Rouchous, Montille, Montcalm, … Kraatjes water is perfect om mee te koken, om ons te wassen en ons huis te poetsen maar wil je de waardevolle stoffen optimaal uit je thee halen? Dan weet je nu met welk water je hem overheerlijk kan zetten.
  1. Wat is nu de beste temperatuur voor je thee? Wel, heel wat mooie thee merken en goede thee zaken zullen je al advies geven over de beste temperatuur voor jouw gekozen thee maar één raad, laat je water niet koken en vervolgens afkoelen, ook dat zal een smaak effect hebben, het lekkerste is om je water niet te laten koken. Ga zeker ook eens experimenteren hiermee.
  1. Hoe bewaar je nu best je thee? Weet vooral dat thee de geuren uit zijn omgeving zal opnemen dus om hem zo lang mogelijk lekker te houden en vol van smaak, houd je hem best op een droge afgesloten plaats. Dus zeker niet boven je fornuis of naast je wasproducten.
  1. Maar de allerbelangrijste tip is ….GENIETEN. Of je nu houdt van witte, groene, zwarte, gele, oolong of pu-erh thee, kruiden of vruchten infusen, volle blaadjes, of toch maar het oude getrouwe thee zakje, laat hem vooral smaken en geniet met volle teugen.
0
Geschiedenis van thee